onsdag 3. desember 2008

3. desember

Alice in Chains - Dirt [1992]

Alice in Chains er et av bandene som sammen med Nirvana ble betegnet som "grunge" i de tidlige nittiårene. "Dirt" er det amerikanske bandets andre album, og er albumet som gruppa virkelig slo igjennom med. Musikken er fengende, den er bråkete uten å forstyrre, den er rolig uten å virke søvnfremkallende, vokalen er overbevisende, full av følelse, men uten å virke forstyrrende eller masete. Sanger du få med deg fra denne skiva er "Rooster", "Rain when I die", "Them bones", "Dirt", "Angry Chair" og "Junkhead". Egentlig må du få med deg alle!

Alice in Chains er et av disse bandene du hører, elsker, glemmer, gjenoppdager, og elsker på nytt. Bandet har aldri offisielt vært oppløst, men vokalist Layne Stayley levde et turbulent liv, med narkotikamisbruk og andre utsvermende ting. Han døde i 2002, men bandet er overraskende nok nå igang med en ny skive, 14 år etter deres forrige album, med en ny vokalist; William DuVall.

Hør på Dirt: på bussen, når det regner, når du elsker, når du hater. Når du lever.

5 kommentarer:

Trude sa...

Dette er min yndlings-adventskalender :)

DirtyJulie sa...

helt enig med hun over her! elsker den!:) hihi

Inez Madeleine sa...

Takk skal du ha :) Vel, klarer og klarer, jeg gjør det, men det gjør ofte veldig vondt ja! Prøv å gå litt mer med høye hæler hjemme bare, så blir du mer vandt til dem, også finnes det også skikkelig bra små gjennomsiktige såler som skal sitte under foten foran, for å ikke skil og sånt :)

Jorunn sa...

et albumet er kjempebra! Alice in Chains er bra.

metallicatrollet sa...

Tusen takk for gode ord, så gøy at dere liker kalenderen. Det motiverer meg til å fortsette! Håper dere kan finne noe fin musikk av det jeg velger ut. :)