tirsdag 5. januar 2010

2009 del 2

Juli

Juli begynte med tropevarme, urinstøv, sand over alt, klamme soveposer, masse latter, konserter og ja.. Roskilde. Det var like varmt som om man skulle vært i syden, man ville helst hatt på seg ingenting, vi skrev i en rosa bok om alt mulig rart som falt oss inn, danset til Michael Jackson (haugevis med bevegelser, skrittrøsking og ul), spiste stort sett det samme hver dag, løp etter kaffe- og cosmokuer, så Wall-E i den varmeste kinosalen noensinne og var i ekstase på mange bra konserter.
Hjemme var det litt kaldere i lufta, men det var jo tross alt juli, så vi lå ute på gresset og rullet(!), spiste pizza, pratet, lo, eller bare sløva tiden med en bok eller to.
Så dro Ingo, Carro og meg selv til København, med danskebåten, som var kjempegøy (minus Carros manglende sjørøvergener, som fikk henne til å returnere biff ut av nesa), Metallicakonsert i Forum (der vi fikk railroad, stå helt foran, for første gang), massevis av shopping, happy hour to drinker for én på Hard Rock Café, Irske barer til stengetid, døgnåpent alkoholsalg på 7eleven og røde pølser fra søte boder.

August
August startet da jeg og kjæresten min dro til Madeira, en portugisisk øy. Der var vi i én uke, med mye sol, bad, pepperbiff og rødvin, fotografi og shopping.


Vel hjemme i Norge igjen var det OFW og OFF, der jeg var med Barbro og Carro.


Ingo pakket bilen sin, Dollargliset, og flyttet langt, langt vekk (helt til Sogndal, der de har en utrolig morsom, dog litt vanskelig dialekt) for å studere, og det var landesorg noen dager. Hun er heldigvis flink til å både komme på besøk og å sende SMS.


Familien til kjæresten min hadde to kattunger som var høyt og lavt, som jeg fotograferte mye. Alle andre begynte på skole, mens jeg satt og ventet på at fotografiskolen min skulle begynne.

September


Jeg begynte på fotografiskole 1. september, og var rimelig forskrekket, både av å skulle ta fotodrømmen et steg videre, og til å skulle bli kjent med mange nye mennesker (som viste seg å være over all forventning.)


Jeg anskaffet meg en ny følgesvenn; Macarena.
Jeg fotograferte alt og ingenting; at jeg var på besøk hos besteforeldrene mine, og at Carro, Ingvild og jeg dro på loppemarked for eksempel.

Oktober

Jeg fotograferte masse til skoleoppgaver, og det føltes som om jeg levde i Photoshop og gjennom kameraet. Alt ifra Caroline, drømmebilder, form- og linjebilder..

..til gjenskapelsesbilder, innkjøpsbilder og bilder som bare var for øvningens skyld.


20. oktober hadde Eirik og jeg vært sammen i 4 år, og jeg feiret med å poste et bilde av oss fra Madeiraturen.


Den siste fine soldagen i Oktober var klassen med fotografen Julie Pike på shoot, noe som var utrolig stressende, utrolig morsomt og utrolig lærerikt. Vi hadde selv hatt ansvaret for å ordne med modell og mua via byråer, og hadde en lang dag. (Modell: Maren Weiner/pholk)

November


Jeg postet bilder fra Halloweenfesten, der faktisk alle kledde seg ut. :D


Jeg fotograferte søsteren min masse, både utendørs og innendørs.Ingo var med meg som modell i studio.


Det var også Hanna.


Og Stina.

Desember


Regine Stokke tapte kampen mot kreften, og selv om jeg ikke kjente henne bedre enn alle dere andre som leste bloggen hennes, syntes jeg det var utrolig trist og meningsløst.


Vi hadde en hel helg med reklamefotoworkshop.
Midt i hjemmeeksamenen min kom president Barack Obama på besøk til Norge, noe jeg og Espen ikke kunne la passere så lett. Vi løp rundt og dokumenterte oppstandelsene hele dagen, og fikk mange flotte bilder.


Jeg fotografertemin første konsert, på jobb for metalasfuck . Sonata Arctica og Delain (som også twittret link til bildene mine)

Så leverte jeg inn hjemmeeksamen, etter en utrolig uke med så mye stress, så mye jobb, så mye gøy og så lite søvn som aldri før (og nei, jeg har ikke fått karakter enda, men jeg håper det gikk bra.) Dette feiret vi med heidundranes julebord med skolen, og først et klassevors;


(fotograf: Linnea Bakken.)Flyttesjau hører med til eksamenstid og julestri, - fra Oslo til Son det bar.


..men det ble jul i år óg, med ribbe og sylte og sennep og Askepott fikk tre nøtter, og vi mange presenter, og det var snø, så man kunne lage mange snømenn, og når man ble kald kunne man gå inn og lese i fine bøker, eller blogge, eller se på TV, eller bare le - og glede seg til 2010.

15 kommentarer:

Potato sa...

RE: Takk! Hehe ja sant det om kate moss

Henry sa...

så fin oppsummering du hadde:)
jeg var også på Roskilde! Best time of my life!hehe

Espen sa...

Jeg vil leve livet ditt.. Nesten! :D

Anonym sa...

så maange fine bilder!! :)

Stian sa...

Mange fine bilder!!:)
Men en ting.. Der er jo ingen bilder av meg..:/ Håper dette bare var en teknisk feil altså..

Taran sa...

Hehe, ja ikke sant :))
Deilig med masse salg da! btw, utrolig mange fine bilder du tok i fjor!

Malin sa...

Der ser du:) Er ikke så vanskelig:) Øynene dine er superpene:) Jeg er ganske fornøyd med at jeg har fått flat mage igjen etter fødselen:)

Så superflink du er til å ta bilder:) Blir helt misunnelig jeg:) Tenk så gøyalt det blir når du får barn en gang, kan forevige de med utrolig fine bilder:)

Elise sa...

fiin pus!! :)
så flink du er å fotografere!

Malin sa...

Naww:) Tusen takk:)

SJOKEDORISEI sa...

det bilde av søsteren din var kjempefint. kul bakgrunn!

og nice tits på snøkvinnen

Anonym sa...

sv: tusen takk for langt svar og tips! Det med riskorn skal jeg virkelig prøve!

Det så utrolig herlig ut på roskilde :D Og du tar så flotte bilder!

Martine sa...

Du tar mange fine bilder! Hvem skole går du på? Nordic School Of Photography?

SV: Ja, New Look er et big must. Er så glad de shipper til Norge nå. Har lengtet etter det lenge!

Den Lille Motespire sa...

så utrolig mange fine bilder! likte veldig godt det biblioteket - så skikkelig koselig ut :)

metallicatrollet sa...

Tusen takk for alle snille kommentarer. :) Gleder meg å høre!

Martine: Ja, går på Bilder Nordic School of Photography, bildernordic.no :) Begynte i høst.

Anonym sa...

åååh,sommer!!
gleder meg til sommer!