fredag 30. april 2010

Svar på spørsmålsrunde, del I.

(da jeg ikke er hjemme nå, med alle klærne mine etc, blir jeg nødt til å svare på spørsmål som innebærer bildesvar senere.)

(ikke slutt å være venn med meg selv om jeg poster dette, i love you guys. :)

Allmysecrets:

- Din all-time favoritt låt og favoritt bok?

Hmm. Favorittlåt synes jeg er dritvanskelig, fordi jeg hører på så mye, og så forskjellig musikk. "9 crimes" med Damien Rice er nydelig, "The Unforgiven" med Metallica, eller kanskje "Through the never", eller eller eller.. Du skjønner.

Favorittbok, jeg liker mye her og, men "Buzz Aldrin, hvor ble du av i alt mylderet?" av Johan Harstad, "Hvite Niggere" av Ingvar Ambjørnsen, "Svarte sekunder" av Karin Fossum og "Nattsøsteren" av Unni Lindell" er en grei start.

- Ka skal du gjøre etter du har avslutta bilder nordic?
Det er jo først om godt over ett år, så jeg holder mulighetene oppe. Det hadde jo vært fantastisk å få jobbet med fotografi, freelance, få noen oppdrag, eller reise utenlands og utvikle meg enda mer. Tiden vil vise, men jeg håper jo å ende opp som fotograf, på den ene eller andre måten.

- Kem dine to største forbilda, og koffør?
James Hetfield, - fordi han er en helsikes god vokalist, gitarist, og fordi han virker utrolig "menneskelig" og jordnær, tross mange år i bransjen og frontfigur i et av verdens største band. Fantastisk!
og
Viggo Mortensen, fordi han er utrolig både som skuespiller, poet, maler og fotograf. Et multitalent jeg misunner og beundrer veldig, og som inspirerer meg mye!

Bildet er tatt av: Ellen Wilberg.

VivaLaIda:

- Å jeg atte bare lurer så innmari på hvem som er kulest i klassen din, hvem liker du best i klassen din og hvem er du mest glad i i klassen din?
En superhot jente, en gal jente med dialekt, en bestevenn av en gutt og en lærer som alltid får meg til å le. Ingen navn nevnt, ingen glemt. ;)

Unicorns:
- Hvilke TV-serier følger du med på?
Jeg er verdensmester i å begynne på en serie, også falle av, eller glemme at den går, men noen klarer jeg jo å følge med på. Desperate Housewives, Lost, Eureka, House MD, Nytt på nytt (det gjør hele helgen bedre, jeg lover!), Grey's Anatomy og CSI Miami.. Men jeg ser bare Desperate Housewives, Lost og Nytt på nytt slavisk på TV (hurra for tv-serier på DVD!)

Nous mentent:
Hvorfor er du så intr. i å ta bilder?
Godt spørsmål. Jeg tror det har to hovedgrunner; at du kan fryse et øyeblikk og få det til å vare for alltid, dokumentere noe som skjer, eller vise noen verden slik du så den i det øyeblikket du trykket på knappen. Eller fordi du kan skape noe helt annerledes enn slik verden er, lage din egen virkelighet, style modeller og lage rekvisitter og rekonstruere ting du ser kun for ditt indre øye. Og fordi det alltid er noe å ta bilde av, det gjelder bare å se det!

Hvordan ble du så intr i foto?
Jeg tror det startet fordi familien min elsker å gå tur. Jeg hatet å gå tur da jeg var mindre, syntes det var utrolig kjedelig og meningsløst, og gikk som regel bakerst og sutret. Så bestemte jeg meg for å ta med kamera, for å ha noe å fikle med, og oppdaget at det plutselig ble mye morsommere å gå tur. Jeg går fremdeles alltid bakerst, og gjerne 100 meter utenfor veien, for å fotografere alle de rare tingene jeg ser, - men nå er det gøy! :) (også fikk jeg fort skryt for bildene mine, noe som motiverte meg til å stå på, jobbe hardt, og jeg ser jo at det gir resultater, noe som får meg til å ville fortsette og fortsette.)

3 kommentarer:

Ida sa...

ÅNEI! Jeg fikk ikke det svaret jeg vill på spørsmålet mitt og jeg er lei meg. Tror vi må slå opp.

metallicatrollet sa...

Skjønte du ikke at du var den første? <3

Ida sa...

Men jeg var ikke alene. Jeg ville det bare skulle være meg! For det vet jeg at det egentlig er. SÅDETSÅ!