søndag 23. januar 2011

Copenhagen.

Januar til nå har vært veldig forskjellig, det har vært familiebesøk og Sverige og Fredrikstad, og skole og fotomesse og utstilling og influensa og pendling og tog og å lese og Jan Garbarek og en helg dro Carro, Stina, Ingo og meg selv til København, vi pakket kofferter og bager, og fløy til Danmark, og på grunn av tidligere nevnte andre hendelser, og litt latskap, så har jeg ikke postet bilder derifra. Før nå.

Obligatorisk med pølse når man er i København, synes jeg. Rød pølse. Og rar sennep.

Denne bygningen passerte vi på vei til og fra sentrum, og der jobbet det folk uansett når på døgnet man gikk forbi. Vi ble ikke helt klok på hva det var.

Alt jeg kjøpte i Køben, liksom..

Dette er et fint bilde Ingeborg har tatt. Hun etterlyser alltid bilder hun tar med mitt kamera på bloggen, så jeg starter fint ut med dette.

Fordelen med å være nettkyndig er at du kan få deg flybillett tur/retur og overnatting på hotell i tre døgn for 1450,- per person. Ulempen er at du flyr på sinnssvake tidspunkter, og ikke får sjekket inn før klokka 14. Men da kan man for eksempel drikke kakao og spise egg og bacon og handle solbriller først.

Eller gå i butikker som har pyntet med hest med lampeskjerm.

Eller kjøpe paljettjakke.

Hotellet var kjempefint, og hadde et rundt vindu med en stor, fin vinduskarm, som det ikke var noe særlig feste under, ellers hadde vi sikkert blitt sittende der og lese bøker og ikke fått gjort noe spesielt annet mens vi var der. Istedet brukte vi den som kjøleskap, her til lemonade vi kjøpte på butikken som smakte.. tja, lemonade.

Forutenom pølser har Danmark øl. Mye øl. På 7eleven, døgnåpent.
Og vi hadde 7eleven som nabo.

...
Fast rutine ble stå opp -> ut og finne frokost -> ut i byen -> kafé -> shopping -> hjem til hotellet -> fikse seg og danse -> ut og spise middag -> feste -> taxi hjem.

Her er det enten uttøying eller oppvarming, jeg er ikke helt sikker.

Det breakes!

Vi hadde en fin playlist med alt hva hjertet og ører måtte behage, fra 90-tallets glade dager, Like a G6, It's my life og Rihanna og Gaga, til dubstep og zumbavennlig musikk.

...
...

Koselig på hotellrommet!
Den ene dagen spiste vi på en kafé som hadde valgt Obelix fra "Asterix og Obelix" som tema. Vi, som nordmenn, syntes det var veldig morsomt at alle spisesteder på dagtid hadde lunsj og kakao, og på kvelden hadde "10 shots for 100 kr" og happy hour.

..i tillegg til at det var veldig trendy med dyrehoder på veggene.
Vi hadde en dag med halvveis skya, en dag med supertåke, og en dag med finvær.


På søndag var vi slitne etter lørdagens utskeielser, pluss at jeg brygget på influensa, så vi hadde en rolig start på dagen, før vi gikk til Strøget, gikk på Café Norden, og så dro vi til Rundetårn, som var, som navnet sier, et rundt tårn. Et svært tårn. Med brede ganger. Rundt og rundt. Vi ankom 15 minutter før stengetid, og rakk å bli fryktelig svimle, andpustne, og titte litt utover København.

Så veltet vi ned igjen, ordnet oss på hotellet, spiste fantastisk mat på Mama Rosa, og fløy hjem til Norge nasjonen.

6 kommentarer:

linda-mari-motestudent i London sa...

Jeg vil og til Køben!

Ida sa...

Hurra! Det så kos ut!

Anonym sa...

Guri jeg savner København. Heldigvis kan det hende jeg flytter tilbake til høsten:)

sofsen sa...

Så kos innlegg! Håper for Guds skyld at du kjøpte med et par av de partybrillene.

ingo sa...

Yey! :D Liker at du har begynt å poste kunsten min!

Renate sa...

KØBENHAVN <3 Elsker virkelig byen!