søndag 3. oktober 2010

Sunday shines on you.

Den typiske søndagen er i grunn den dagen i løpet av uka som burde gi en energi. Den typiske søndagen er når du våkner uten spesifikke planer, gjerne et par timer før du tenkte å stå opp, og hører regnet som skyller nedover vindusruta på rommet ditt, hjernen fremviser raskt noen bilder av deg med surklende sko, teit hårsveis og klam regnjakke, og i fortvilelse krøller du deg sammen som en ball, ikke helt ulikt katten som sover i naborommet, og drømmer deg vekk noen timer til.

På den typiske søndagen våkner du alene, med surkleregn utenfor vinduet, den ene armen er kald fordi den har ligget utenfor dyna helt siden da du våknet for noen timer siden, og den andre har dovnet bort etter at den havnet under deg da du la deg i nevnte ball-positur.

På søndager er det ingen som sender SMS. Ingen som er på Facebook. Ingen som er utenfor huset ditt og leker i regnet, ingen som anbefaler deg å lese en fin bok, ingen som er ute og fotograferer, eller som tar deg med på kafé, eller som gjør noe som helst. Søndager er dagen for ingenting, med andre ord, søndager er dagen der du burde lades opp til en ny uke, fylles opp med energi og gode idéer og lyst til å gjøre ting. For min del fungerer det desverre ikke alltid slik.

Jeg blir sittende å stirre på det blanke dokumentetet foran meg, eller foran listen jeg har sirlig skrevet opp alt som burde gjøres i, jeg åpner bildene jeg skal jobbe med i Photoshop, og kjenner en begynnende følelse av kvalme ligge på lur nede i magen et sted. Alt av inspirasjon eller lyst er borte, alt annet enn lysten til å bare slette harddisken, regnværet utenfor eller kanskje bare hele søndagen. Alt er kjedelig, alt er teit, alle er dølle og internett er brukt opp. Søndager blir fort veldig lange, veldig teite, og veldig, veldig negative.

Og så har du heldigvis fine ting som du kan oppsøke når du merker at det er i ferd med å bli en slik søndag. Enten det er å sende noen tekstmeldinger med de rette menneskene, å gå på en utstilling der du igrunn ikke skjønner mer enn halvparten av tingene du ser, å kjøpe et fint blad fra 2008 med alle de rette ordene, bildene, tegningene og menneskene, å se en episode av et tv-program du alltid glemmer, eller å spise en god middag, - til slutt ender søndagen opp med å ikke ha vært så ille allikevel.

8 kommentarer:

Renate sa...

Jeg elsker søndager :) Håper du har hatt en fin søndag :)

Liinda sa...

Aner ikke hvor søndagene mine blir av jeg. De er der, selvfølgelig, men jeg har ikke gjort noe som er verdt å huske

Luksusdyret sa...

Sv: Det er akkurat sånn jeg har det, og nå orker jeg rett og slett ikke mer, nå skal alt det jeg ikke bruker vekk så jeg kan smile pent hver gang jeg titter inn i skapet og bare ser ting jeg liker, gleder meg til å få ryddet ordentlig opp :) Ikke glem å titte innom salgsbloggen min da!

KristinaKH sa...

Jeg liker søndager :)

jeennyblog sa...

Søndagene mine har blitt en vane nå. Enten så er jeg her i Trondheim og halvsover, ellers så kjører jeg fra Ålesund til Trondheim.
Så søndag er en dag der tiden går veldig seint for min del...

linda-mari sa...

SV:Hva har du tenkt til å søke, vet du hvilken campus det er på ? Jeg må bare sjekke om jeg har lov til å ta bilder først:-) Så bra at du synes det er interessant!!

linda-mari sa...

Line, som jeg jobbet for før, gikk den linjen, og den skal visst være veldig bra. LCF har rundt 6-7 campuser tror jeg, og jeg har kun vært på den du ser i Oxford Street og High Holborn, hvor jeg selv holder til.
Ser det står campus Lime Grove på location til fotografi, men det gjorde det på min også, for det var bare en midlertidig flytting. Men kanskje den har flyttet også? Håper det da:-)

Jeg er veldig, VELDIG fornøyd til nå. Lærerne mine har jobbet i industrien i mange år, og det finner jeg veldig nyttig! I tillegg har UAL masse hjelpemidler for studentene sine. Study support, language support, creative careers etc. Ved LCF kan man bare besøke de når de har åpne dager, og det passet dessverre aldri for meg:-( Men om du spør skolen kan jo det være at jeg kan vise deg rundt, om du skal til London ?

Kathleen sa...

Er ikke søndag den store Facebook-dagen? :P