mandag 31. august 2009

Uredigert i en redigert verden?


Bilde: The Sartorialist

Den frem til nå ukjente 20-åringen Lizzie Miller er kvinnen alle i USA, og nå langt utover dets breddegrader snakker om. I den nyeste utgaven av Glamour poserer hun nemlig uten en tråd, - uten å ha sickpack eller være en typisk modell "size zero". Bladet meldes å være utsolgt "over alt", og det til tross for at bildet, som er med i en artikkel om nettopp det å føle seg vel i sin egen kropp er langt bak i bladet. Mer om saken her.

Hva synes du om saken? Foretrekker dere naturlige, uretusjerte damer?

13 kommentarer:

Ithil sa...

Hun er ikke helt uten en tråd, hun har på seg stringtruse ;P
Men jeg synes uansett det er veldig bra med naturlige, uretusjerte jenter i blader. Forhåpentligvis vil det bli mer vanlig og dermed normalisere ungjenters forskrudde oppfatning om hva som er "en perfekt kropp" :)

Stine/Marsmelon sa...

Jeg ble i grunn ganske glad når jeg leste om det. Jeg ser mye heller på Lizzie Miller enn de modellene som ser ut som de holder på å dø av sult. Det er ikke så lækkert!

ingunn sa...

tøfft av henne! jeg liker det

Ida sa...

LOVE IT! dette tror jeg er noe verden virkelig trenger altså :) dessuten viser hun at vi normale kvinner også kan være pene uten og se PERFEKTE ut, og det er bra :D

Anonym sa...

Utrolig bra at hun tør å stille opp. Skulle gjerne lest bladet selv. Leser heller blader med sånne som henne på forsiden, enn tynne modeller.

linda-mari sa...

Ja.Det er mye mer inspirerende! Man får lett dårlig selvbilde av å se utsultede modeller som egentlig skal inspirere!

Barbro Andersen sa...

Ja, jeg så det der på The Sartoralist, men jeg la ikke så veldig mye i det. Det har vært gjort så mange ganger før uten å føre med seg så veldig mye positivt, på sikt. Men jeg er _all for it_! <3

Sv:
Ja, ikke sant? :D Jeg ble kjempeglad, og overrasket - ikke minst. Har fått over 700 sidevisninger bare i dag på grunn av det! Håper nettet ditt skjerper seg, selv om det bare er det samme bildene som ellers (men på en litt mer fancy måte) :D

Helga sa...

Yay! seier eg. Det er forbanna lett å føle seg utilstrekkeleg i ei verd der ein må ver max ein størrelse 36 for å verte akseptert i motesamanheng. Det er fort gjort å føle seg feit når ein interesserer seg for mote. Trur eg stjel saka og bloggar om det. Spreie budskapet, haha!

moto sa...

i agree, natural looks is the best!!!stop fooling everybody :P that what my abs look exactly like

Mira sa...

Fakta er faktisk er jenter flest foretrekker å retusjerte bilder.

Jeg elsker å se sånne bilder! Det er så naturlig!

Lila sa...

Bedre å ha sånne forbilder enn size zero ;)

Linn sa...

Vil ikke si det er tøft av henne. Vil heller si: hvorfor skulle hun ikke? :-) Hun ser veldig sunn ut.

Det blir så feil av magasinene når de velger ut de allerede vakreste og tynneste jentene og gjør dem enda tynnere og vakrere. Ikke at tynt blir vakkert, jeg velger å separere de ordene.

Kathleen sa...

Det er jo forskjellige grader av retusjering. Retusjeringene i blader type FHM gjør jo damene til kjedelige porselensdukker, mens paparazzifotografier i vanlige dameblader som regel ikke er gjort noe med.